clip_image002

Cu 18 ani în urmă a fost semnată declaraţia de independenţă a R. Moldova. În urma multor manifestări ale poporului nostru în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la 27 august 1991, a fost semnată declaraţia de independenţă a Republicii Moldova. Îmi aduc aminte cu fiori, de entuziasmul şi spiritul patriotic pe care îl aveau părinţii mei atunci. Un popor întreg visa la ziua independenţii lor. Visau şi se rugau. Atunci întreg poporul nostru scump a privit către Dumnezeu şi înălţau rugăciuni către Cel Preaînalt ca să ne ajute să scăpăm de dominaţia sovietică. Nu am să uit niciodată lacrimile de fericire ale părinţilor mei cînd în sfîrşit a fost semnat acest act al independenţei. Bucuria cea mai mare a lor era că în sfîrşit voi învăţa în limba română! O zi deosebită ce merită serbată frumos şi demn.

Se pare însă că unii înţeleg greşit sensul serbării acestei sărbători. De ziua independenţii, în timpul liturghii de seară, în faţa catedralei centrale, pe scările acesteea, stăteau oameni adunaţi în grupări mici, cu cîte o sticlă de bere sau ceva băutură alcoolică, sau cu ţigară, şi se desfătau în toiul sărbătorii. Ţin să menţionez ca toate acestea se întîmplau în faţa catedralei centrale, în timpul liturghii de seară. Am fost indignată de atitudinea acestora şi m-am apropiat să le fac observaţie. Erau foarte indiferenţi şi chiar se amuzau.

Cu 2 săptămîni în urmă, mitropolitul Moldovei, Vladimir a înaintat o scrisoare către primarul general de Chişinău, pentru a interzice manifestările cultului adventist sub genericul „Urmează Biblia”. Dumnealui a motivat aceasta precum că 93% din moldoveni sunt de credinţă ortodoxă şi prin manifestarea acestora „se lezează credinţa ortodoxă”. Unde era mitropolitul Vladimir cînd se consuma alcool în faţa catedralei centrale? Oare aceasta nu sfidează poporul creştin şi întreaga societate? Atunci mitropolia Moldovei era foarte indignată şi a adresat cuvinte jignitoare la adresa cultului adventist. Acum ce atitudini s-au întreprins? Nimic.

Atunci cînd cineva îndeamnă un popor creştin să studieze Biblia, aceştia sunt jigniţi. Deşi studierea Scripturilor ar fi trebuit să fie o practică zilnică a unui creştin, şi nici măcar nu ar fi trebuit să apară necesitatatea de a îndemna un popor creştin să urmeze Biblia. Cum se explică faptul că acum mitropolia Moldovei nici măcar nu s-a arătat indignată la văzul celor ce consumau alcool şi fumau în faţa Catedralei?

clip_image002[4]

<script type="text/javascript" src="http://www.frigg.md/button/button.php"></script>

Reclame