ceai_verde_1

Ceaiul verde este un tip de ceai obţinut din planta Camellia Sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentaţie acesta se diferenţiază de alte tipuri de ceai cum ar fi ceaiul oolong sau ceaiul negru care provin din aceeaşi plantă. Imediat după cules frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate împiedicînd procesul de fermentaţie. Ceaiul oolong şi ceiul negru provin din aceeaşi plantă Camellia Sinensis. Diferă doar modul de recoltare şi uscare a frunzelor. Ulterior vom reveni asupra ceaiului oolong şi cel negru.

Ceaiul verde este apreciat din timpuri străvechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Compozitia ceaiului verde este formată din uleiuri esentiale, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.

Ceaiul verde este recomandat tutror, indiferent de vîrstă. Dar ca mai toate produsele şi ceaiul verde are contraindicaţii dacă este consumat în exces:

    * Nu este indicat celor cu predispoziţie la lipotimie, gastrită cu hiperaciditate, ulcer stomacal şi duodenită. Produce dureri în zona stomacului. 
    * Mamele care alăptează şi consumă mult ceai concentrat  seara, o parte din cofeină trece în laptele matern provocînd insomnii copiilor.
    * La persoanele hipotensive care consumă cantităţi mari de ceai verde foarte concentrat, în prima fază tensiunea creşte puţin, se ameliorează starea fizică, dar peste cîteva ore tensiunea scade accentuat, apare senzaţia de slăbiciune, scade tonusul vaselor sanguine.
    * În cazul persoanelor care au probleme cu asimilarea calciului ar fi bine să nu facă excese cu ceai verde sau negru datorită conţinutului de cofeină.

Cu toate acestea, nu ocoliţi ceaiul verde. Are extrem de multe efecte benefice. Este o adevarată farmacie, iar organismul nostru poate beneficia de ceea ce el ne oferă. Dacă nu vă place gustul ceaiului verde, încercaţi-l cu arome adăugătoare. Familia noastră adoră ceaiul verde cu jasmin, lotus şi melisă.

Orpiţi-vă cîteva clipe şi savuraţi aceasta băutură. Transformă-ţi băutul ceaiului într-o experienţă de viaţă. Acesta poate fi momentul tău de relaxare şi linişte.

Reclame