În articolul precedent am văzut ce caracter integru a avut Rebeca.  Ea era o fată care atrăgea pe oameni la ea prin puritatea ei.  Aceasta  o făcea deosebită.  Dar oare se merită? Probail că azi majoritatea consideră că nu mai este aşa de important. Să fie oare chiar aşa? Să vedem care sunt efectele unei trăiri curate.

 Oamenii se închină înaintea lui Dumnezeu şi-L binecuvîntează

Atunci omul a plecat capul, şi s’a aruncat cu faţa la pãmînt înaintea Domnului, zicînd: ,,Binecuvîntat sã fie Domnul, Dumnezeul stãpînului meu Avraam, care n’a pãrãsit îndurarea şi credincioşia Lui faţã de stãpînul meu! Domnul m’a îndreptat în casa fraţilor stãpînului meu.„(Genesa 24:26-27)

Robul, cănd a văzut-o pe Rebeca, a rămas mirat. Cînd a cunoscut-o mai aproape pe ea s-a aruncat cu faţa la pămînt.  Ascultarea noastră şi trăirea noastră după voia Lui Dumnezeu îi face pe oameni să-L laude pe Dumnezeu. Prin comportamentul nostru, noi îl prezentăm pe Dumnezeu.

Urmaşii îţi sunt binecuvîntaţi

Au binecuvîntat pe Rebeca, şi i-au zis: ,,O, sora noastrã, sã ajungi mama a mii de zeci de mii, şi sãmînţa ta sã stãpîneascã cetãţile vrãjmaşilor sãi!„ (Genesa 24:60)

Un alt rezultat deosebit pe care îl vei avea în familia ta este că copiii tăi vor fi binecuvîntaţi.  Adoleescenţii nu se gîndesc prea mult la copii. Totuşi fiecare acţiune şi fiecare decizie a ta neapărat se va răsfrînge asupra copiilor tăi în viitor. Mulţi se vor întreba:”Cu ce sunt vinovaţi copiii de greşelile noastre?” Dumnezeu pedepseşte atît de grav pentru că vrea să fim precauţi şi şi să luăm decizii corecte, să trăim după voia Lui. Tot El binecuvîntează mult mai mult pe cei ce trăiesc curat. Nu este o mai mare împlinire pentru părinţi decît să-şi vadă copiii fericiţi.  Dacă le doreşti copiilor tăi o viaţă binecuvîntată atunci vei lua decizia să te păstrezi curat pînă la căsătorie.

Ai dragoste în familie

Isaac a dus pe Rebeca în cortul mamei sale Sara; a luat pe Rebeca, ea a fost nevasta lui, şi el a iubit-o. (Genesa 24:67a)

Cît de frumos lucrează Dumnezeu! Isaac nu a văzut-o niciodată pe Rebeca, nu a vorbit cu ea niciodată ca să vadă daca concepţiile ei despre viaţă se potrivesc cu a lui, dar în clipa cînd a văzut-o s-a îndrăgostit de ea. Oare să fie posibil aşa ceva? Sigur că da! Înţelegi de ce? Pentru că Dumnezeu este acela care pune dragoste în inima partenerului tău. Azi multe familii tinere divorţează precum că şi-au pierdut dragostea, nu mai simt ce simţeau cîndva. Mă întreb de ce oare? Aceşti doi tineri, Isaac şi Rebeca, nu s-au văzut niciodată, dar s-au îndrăgostit la prima vedere şi s-au iubit pentru toată viaţa. Dacă cu adevărat îţi doreşti o căsnicie trainică şi o dragoste pînă la moarte, te vei păstra curată.

Eşti o  mîngîiere în familie

Astfel a fost mîngîiat Isaac pentru pierderea mamei sale. (Genesa 24:67b)

Dumnezeu nu numai că dă dragoste, El te învaţă să împlineşti nevoiele partenerului, să fii receptiv şi înţelegător. El te transformă într-o mîngîiere pentru soţ. Vei deveni cea mai dulce, cea mai deosebită soţie. Vei fi  cea mai preţuită şi unică.

Spune-mi, draga mea, oare nu se merită să te păstrezi curată pentru soţul tău? Nu crede că vei pierde ocazia şi şansa de a te căsători dacă totuşi nu ieşi cu cineva, nu crede că vei rata o partidă bună dacă nu încerci acum.  Sunt toate minciuni! Dumnezeu îţi garantează armonia şi căldura căminului tău azi. E necesar doar sa iai decizia de a te păstra curată. Ştiu că e greu. E greu să mergi contra vîntului şi modei de azi. E greu să înfrunţi societatea amorală de azi. Tocmai deaceea virginitatea e o virtute. Însă tu fii curajoasă şi păstrează-te curată.  Se pune în joc fericirea familiei tale.

Anunțuri