IMG_2131 Îţi trebuie (pentru 2-3 porţii) :

  1. cartofi – 3 mari
  2. ceapă – 1-2 medii
  3. miez de nuci (greceşti) – 200g
  4. ouă – 2-3
  5. făină
  6. sare, piper
  7. condiment cu gust de vită
  8. pesmet pisat

Prepari aşa:

Ceapa şi miezul de nuci se dau prin maşina de tocat (nucile vor da un gust consistent care va fi asemănător cu cel al cărnii. Nu în zadar vegetarienii  compensează lipsa cărnii cu felurite nuci). Cartofii curăţaţi se dau prin răzătoare. Dacă se vor da prin maşina de tocat atunci farşul va fi prea lichid. Se adaugă ouăle, sarea şi piperul după gust. Se pune puţin condiment cu gust de vită şi se adaugă oule. Este bine să puneţi la început 2 ouă şi dacă simţiti că farşul e prea tare puteţi adăuga  încă un ou. În final adăugaţi puţină făină. Faceţi formele în palmă, în dependenţă de marimea dorită, exact ca la pîrjoalele obişnuite. Apoi le treceţi prin pesmet pisat şi le prăjiţi cîte 4-5 minute pe o parte ţi pe alta la foc mediu. Aveţi grijă ca pesmetul să fie bine pisat, altfel cînd se vor prăji pîrjoalele, bucăţile mari de pesmet se vor arde. Dacă doriţi le puteţi pune la aburi un pic, astfel vor fi mai moi, în caz contrariu vor fi crocante.

Se servesc calde sau reci. Sunt delicioase cu smîntînă.