Într-o lume zbuciumată ca astăzi, o lume care vrea să ne fure tot timpul, toate bucuriile, poate te opreşti să te întrebi: “Oare există adevarata bucurie şi fericire in viaţă?” Cineva va spune “Da”,  cineva “NU”, dar ne oprim din alergarea aceasta şi ne interesează foarte mult părerea Lui Dumnezeu. Doamne Tu care ne-ai creat, Tu care eşti Creatorul nostru, Tu ştii cel mai bine ce  ne poate aduce bucurie şi ce nu? Doamne ce să fac ca să trăiesc o viaţă plină de bucuria adevărată?
Epistola Apostolului Pavel către Filipeni, este o epistolă plină de îndemnuri la bucurie. Nu mai este nici o carte în Sfânta Scriptură unde cuvântul “bucurie” să-l întânlnim atât de des. De aceea în acest articol vom privi în acest izvor al bucuriei şi vom vedea ce  ne învaţă Dumnezeu prin apostolul Pavel cu privire la adevărata bucurie.

Adevărata Bucurie este permanentă

Bucuraţi-vã totdeauna în Domnul! Iarăşi  zic: Bucuraţi-vă! (Filipeni 4:4)

Bucuria pe care ne-o oferă lumea este trecătoare. Bucuria adevărată este permanentă şi tocmai prin aceasta o poţi testa, dacă e adevărata sau nu, prin faptul că una trece, iar alta rămâne.

Adevărata Bucurie este numai în Domnul Isus

Tot acelaşi verset, ne spune că adevarata bucurie se bucură totdeauna în Domnul. Nu poţi avea o bucurie permanentă şi adevărată făra ca să fii conectat la sursa bucuriei. Domnul Isus Hristos este sursa adevaratei bucurii şi numai El este acela care ne-o poate oferi. Tot ceea ce vrea să ne ofere diavolul astăzi sub diferite lozinci care într-un fel sau altul promit o bucurie falsă, este o minciună, şi nu trebuie să o crezi. Nu-l crede când el îţi spune “trebuie să fii stilat, modern şi protejat”, nu-l crede când el îţi spune “o viaţă ai, trăieşte-ţi clipa”, sau “în viaţa aceasta trebuie să reuşeşti să le încerci pe toate”. Oare chiar să fie în toate acestea adevărata bucurie? Daca da, atunci de ce atâţea tineri ajung atît de nefericiţi, terminând prin sinucidere?  Când a scris această epistolă apostolul Pavel se afla în temniţă la Roma. În capitolul 1:7 ne spune ca era în lanţuri din pricina lui Hristos. Un om care era în temniţă, în lanţuri din pricina lui Hristos, îndeamnă pe alţii să se bucure în acest Domn, din pricina căruia el este întemniţat. Cum este posibl aşa ceva?
Am văzut că bucuria adevărată este o stare permanentă a omului şi o poate primi numai acela care a crezut în Domnul Isus şi a încheiat legămînt cu El. Ca şi un foc care trebuie menţinut, sunt lucruri în viaţa creştinului care fac bucuria lui să crească şi mai mult.

Care sunt lucrurile care îţi pot aduce bucurie în  viaţă?

Întoarce-te mai tîrziu pe acest portal şi vei găsi răspunsul.